pár slov o čtenářce, pátrající mezi řádky ...

Jmenuju se Jitka, narodila jsem se v roce se dvěma osmičkami na konci, mám ráda knihy a ráda si o nich povídám.

Baví mě nejen číst, ale taky analyzovat autorův styl, práci s jazykem, stavbu díla, myšlenkový náboj, poselství ... prostě vše, co je skryto mezi řádky. Proto jsem už na gymnáziu přispěla několika ranými recenzemi do školního časopisu. Další etapou mělo být studium na filosofické fakultě, z toho však z různých důvodů sešlo. Tak jsem aspoň se skupinou nadšenců vydávala internetovou literární revue, jež bídně zanikla nedlouho po mém odchodu na mateřskou dovolenou.

Co se týče žánrů, nejsem extrémně vybíravá. Zavrhuju snad jen červenou knihovnu, tuctové sci-fi, horrory a částečně i fantasy (což v mnoha případech považuju za pokleslou módní manýru …).

Po sedmi letech totálního nasazení coby matka na plný úvazek se vracím do světa mezi řádky. Prvním krokem bylo opatrné vkročení do databáze knih, což je jediná sociální síť, v níž jsem ochotna uvíznout (fb a podobné žumpy mě nelákají, ale chce-li v nich někdo plavat, je to jeho věc). Zjistila jsem, že mě to baví. I napadlo mě: proč (konečně taky) nemít i vlastní blog?

A tady je. Přeju pěkné počtení a věřím, že leckomu mohu posloužit dobrým tipem. Předem děkuji za případné komentáře.

 

Kde mě najdete kromě blogu:

tak v první řadě na zmíněné databázi knih

a kdo by mi chtěl napsat, moje adresa je cleoxandra@centrum.cz